Blog Layout

Besparing spouwmuurisolatie

Besparing met spouwisolatie

Spouwmuurisolatie is een slimme en efficiënte manier om energie te besparen en het comfort in uw woning te verhogen. Bij Isosel Spouwmuurisolatie gebruiken we twee type isolatiematerialen die bewezen hoogwaardig en effectief zijn: AminoFoam en HR++ EPS parels. Beide isolatiematerialen zorgen voor een optimale isolatie tussen de binnen- en buitenmuur. Na het isoleren van de spouw verlaagt uw energieverbruik plus energierekening aanzienlijk: uw investering heeft u gemiddeld al binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend.


  • Deze investering kunt u versnellen door te isoleren met de financiële voordelen van isolatie subsidie. Daarmee is uw besparing met spouwmuurisolatie nog effectiever! Neem contact met ons op voor meer informatie.
Gratis inspectie aanvragen
  • Isolatie vochtproblemen

    wat levert spouwmuurisolatie op

    besparing spouwmuurisolatie

    wat levert spouwmuurisolatie op

Wij helpen u aan goede spouwmuurisolatie, u helpt het klimaat!

Naast de financiële voordelen verbetert spouwmuurisolatie ook het binnenklimaat door de muren warmer te houden in de winter en koeler in de zomer, wat leidt tot een aangenamer wooncomfort. Bovendien kan het de waarde van uw woning verhogen en draagt het bij aan de reductie van CO2-uitstoot.


Bent u klaar om te besparen op uw energiekosten en uw wooncomfort te verbeteren? We begeleiden elk project van start tot finish, van het eerste adviesgesprek tot de volledige uitvoering. Neem contact op met ISOSEL Spouwmuurisolatie voor een gratis spouwmuur-inspectie en een vrijblijvende offerte.


Gratis inspectie en hulp

Spouwisolatie met HR+++ EPS Parels

  • Bestaat uit: geëxpandeerd polystyreen
  • Lambda-waarde: Ca. 0,033 W/mK
  • Geschikt voor: zowel isoleren als na-isoleren
  • Levensduur: afhankelijk van omgevingsfactoren maar zeer stabiel over decennia
  • Belangrijkste eigenschappen: lichtgewicht, vochtbestendig, milieuvriendelijk, effectief in warmtebehoud


HR+++ EPS parels zijn uitstekend voor besparing met spouwmuurisolatie vanwege hun hoge isolatiewaarde en vochtbestendigheid. Deze parels, gemaakt van geëxpandeerd polystyreen, zijn behandeld voor verbeterde thermische prestaties, met een typische lambda-waarde van rond 0,033 W/mK, wat betekent dat ze zeer effectief zijn in het minimaliseren van warmteverlies.


Ze zijn lichtgewicht, eenvoudig te hanteren, en leveren langdurige energiebesparingen, terwijl ze ook milieuvriendelijk zijn door het verlagen van de CO2-uitstoot.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie met AminoFoam

  • Bestaat uit: Polyurethaanschuim
  • Lambda-waarde: Ca. 0,021 W/mK
  • Geschikt voor: zowel isoleren als na-isoleren
  • Levensduur: zeer lang, vaak gelijk aan de levensduur van het gebouw
  • Belangrijkste eigenschappen: hoge dichtheid, superieure luchtdichtheid, uitstekende thermische prestaties, duurzaam in energiebesparing


Aminofoam staat bekend om zijn uitstekende isolatie-eigenschappen, met een hoge dichtheid en superieure luchtdichtheid die de thermische prestaties van gebouwen optimaliseert. Het materiaal heeft een lambda-waarde van ongeveer 0,021 W/mK, wat het een van de meest efficiënte isolatiematerialen op de markt maakt. Besparing met spouwmuurisolatie door middel van Aminofoam in de spouw, is een duurzame oplossing voor het verminderen van energieverlies en het verbeteren van het wooncomfort.


Gratis inspectie aanvragen

Besparing met spouwmuurisolatie? Wij zorgen voor een perfecte eerste stap!

Besparen met spouwmuurisolatie? Het type isolatiemateriaal kan een groot verschil maken in de isolatierendement. De beide type spouwmuurisolatie die wij inzetten voor het isoleren van spouwmuren, zijn zeer effectief. Ze bieden daarnaast een moderne, duurzame methode om de spouwmuur te isoleren en de energie-efficiëntie te verhogen.


Wij zorgen voor een snelle isolatie, die meestal binnen één dag gerealiseerd is. Voor het isoleren van een spouwmuur zijn geen ingrijpende aanpassingen nodig. Het isolatiemateriaal wordt via boorgaten vanuit een speciale opslagauto en een slangensysteem via boorgaten in de voegen in de spouw geblazen. In geval van HR+++ EPS-parels gaat dit samen met een speciale lijm. Samen zorgt dit voor een zeer solide laag die niet verschuift of verzakt.

 

Direct na de onze werkzaamheden kunt u genieten van een comfortabeler huis, een lagere energierekening en de besparing met spouwmuurisolatie.


Wat kost spouwisolatie?
  • besparing met spouwmuurisolatie

    besparing spouwmuurisolatie

    wat levert spouwmuurisolatie op

    besparing spouwmuurisolatie

Veelgestelde vragen over besparing met spouwmuurisolatie

 Wanneer u uw woning wilt gaan isoleren, heeft u ongetwijfeld veel vragen. Een aantal mogelijke vragen over besparing met spouwmuurisolatie vindt u hieronder. Staat uw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

  • Wat bespaar ik financieel met spouwmuurisolatie?

    De financiële besparing met spouwmuurisolatie varieert afhankelijk van uw woningtype en energieverbruik, maar gemiddeld kunt u tot 30% besparen op uw energierekening. 

  • Wat is de terugverdientijd van spouwmuurisolatie?

    De terugverdientijd voor spouwmuurisolatie ligt meestal tussen de 3 en 5 jaar.

  • Hoeveel zin heeft het om de spouwmuur te isoleren?

    Het isoleren van de spouwmuur is erg nuttig, omdat het direct bijdraagt aan een betere warmtehuishouding in uw woning, wat leidt tot minder energieverlies en dus lagere stookkosten. Afhankelijk van de bouw kan tot 35% van de warmte in een woning verloren gaan via de muren wanneer deze niet geïsoleerd zijn. Besparing met spouwmuurisolatie is altijd effectief: zowel financieel als in plezieriger wonen. 

  • Kan ik isoleren met subsidie?

    Er zijn goede mogelijkheden om uw woning te isoleren met subsidie. Ook is het mogelijk om met speciale leningen uw woning te verduurzamen. Informatie hierover kunt u opvragen bij uw Gemeente of vraag ons om u te adviseren over de laatste stand van zaken rondom isoleren met subsidie. 

  • Hoe weet ik of mijn spouwmuur geschikt is om te isoleren?

    U wilt kiezen voor besparing met spouwmuurisolatie, maar weet weinig over de spouwmuur of bouwkundige staat van de gevel? Deze komen wij graag voor u controleren. Een van onze gevelspecialisten komt dan bij u langs om een inspectie uit te voeren. Hierbij wordt gekeken naar de breedte van de spouw, de staat van het voegwerk en de aanwezigheid van vervuiling of vocht. We hoeven hiervoor de muur niet open te breken. 

Mijn huis is al eens geïsoleerd. Is na-isoleren zinvol? 

Als uw woning al lange tijd geleden geïsoleerd is, kan na-isolatie zinvol zijn. Dit komt omdat veelgebruikte isolatiematerialen in de loop der jaren aangetast kunnen inzakken of door vocht en schimmel hun werking verliezen. Met name koudebruggen hebben een slechte invloed op de isolatie-efficiëntie. Sinds isoleren in Nederland standaard bij de bouw inbegrepen zat, zijn er verbeterde isolatiematerialen ontwikkeld die deze problemen niet hebben. Een inspectie kan uitwijzen of na-isolatie nodig is.


  • Plan daarom geheel verblijvend een inspectie in op locatie.


Gratis inspectie aanvragen

Deel dit nieuws met een familielid of vriend(in).

Hoe spouwmuren isoleren
door Rini Petersen 28 mrt., 2024
Hoe spouwmuren isoleren op een duurzame manier? Welke isolatiematerialen zijn het meest effectief voor mijn woning en hoe pak ik het isoleren van een spouwmuur aan als het nodig is om te na-isoleren? Bij Isosel Spouwmuurisolatie bent u voor de meest moderne manier van spuwmuurisolatie aan het juiste adres.
Wat levert spouwmuurisolatie op
door Rini Petersen 23 feb., 2024
Wat levert spouwmuurisolatie op? Tot wel 600m3 gas per jaar besparen? Spouwmuurisolatie levert direct energiebesparingen op. Bij Isosel Spouwmuurisolatie hebben veel ervaring met het isoleren van zowel holle spouwmuren als met na-isoleren van spouwen met verouderde isolatie met EPS parels en Aminofoam.
Hoelang gaat spouwmuurisolatie mee?
door Rini Petersen 31 jul., 2023
Hoelang gaat spouwmuurisolatie mee? Bekijk de levensduur van verschillende isolatiematerialen. HR++ EPS Parels of isolatieparels komen als beste uit de bus. Spouwmuurisolatie is een belangrijk aspect van energiezuinige gebouwen en duurzaam wonen. HR++EPS parels hebben zich bewezen als een van de meest effectieve en duurzame vormen van spouwmuurisolatie.
Share by: